Luister
muziek
23 Juni 2024 15:15
Deel dit artikel:

Auto en carport in vlammen op, ook huizen en ander voertuig beschadigd

Er stond zondagmiddag een auto in brand aan de Koningsvaren in Valkenswaard. Rond 12.55 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. De auto stond onder een carport, die ook verwoest is.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Rico Vogels
Advertentie

De auto stond onder een overkapping nabij een woning. Dat meldde de brandweer. Zij zijn naar het vuur aan de Koningsvaren gesneld. Die straat ligt in de wijk Het Gegraaf. De brandweer zette in op het voorkomen van overslag naar de woningen. Op het moment van de brand waren de bewoners van het huis niet aanwezig. Zij arriveerden wat later na een belletje van buurtbewoners.

Schade

De brand was rond 12.55 uur onder controle. Het sein 'brand meester' is toen gegeven. In verband met de schade is Stichting Salvage gevraagd om ter plaatse te komen. Stichting Salvage verleent eerste hulp aan alle gedupeerden bij schade door brand, blikseminslag, explosie, water, storm en aanrijding namens de gezamenlijke brandverzekeraars in Nederland.

Ook een deel van de woning en de schuur van de buren zijn beschadigd. Een andere personenauto, die voor het betreffende voertuig stond, liep ook flinke schade op door de stralingshitte.

Brandweer heeft het druk

Brand komt de laatste tijd vaker voor in en om Valkenswaard. Zo zagen we vorige maand dat een woongedeelte bij een bakkerij in vlammen opging. Ook deze maand, in juni 2024, heeft de brandweer meermaals moeten uitrukken. Dat was onder meer voor een brandje bij een gaskraan in een woning, een grote stapel snoeihout dat vlam vatte en twee dagen geleden nog een brand in een bedrijfshal.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie