Luister
muziek
01 Juli 2024 15:13
Deel dit artikel:

Vijf illegale arbeidsmigranten aan het licht gekomen bij controle in Valkenswaard

Bij een controle van een interventieteam zijn in Valkenswaard vijf arbeidsmigranten aangetroffen die niet stonden ingeschreven. Daarbij is de wet overtreden door het bedrijf.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Donderdag 26 juni 2024 organiseerde het Dommelstroom Interventie Team (DIT) een actiedag met focus op arbeidsuitbuiting. Er vonden zowel activiteiten plaats op het gebied van bewustwording van professionals bij gemeenten als integrale controles. Deze controles hadden deels een preventief karakter, voor bewustwording van ondernemers en inwoners. Ook werden locaties bezocht op basis van concrete signalen.

Arbeidsmigranten worden steeds belangrijker voor Nederlandse bedrijven. Zonder hen zouden veel bedrijven niet kunnen bestaan. Tegelijkertijd worden deze medewerkers niet altijd goed gehuisvest en betaald door de arbeidsbemiddelaars. Er zijn tijdens de controles twee locaties bezocht. Op één locatie verbleven vijf arbeidsmigranten die niet stonden ingeschreven. Ook is op die locatie de Wet Goed Verhuurschap overtreden, want voor de gewijzigde verhuur is geen ontheffing verleend. Op de andere locatie werden geen bijzonderheden met betrekking van arbeidsmigranten aangetroffen.

Over het Dommelstroom Interventie Team

Het Dommelstroom Interventie Team is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners waar de gemeente Valkenswaard ook deel van uitmaakt. Onder de regie van het DIT vinden regelmatig controles bij panden en locaties plaats waarvan het vermoeden bestaat dat ze niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt onder meer naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen, mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen.

Wat kun jij doen?

Het aanpakken van illegale, criminele of opvallende activiteiten zoals arbeidsuitbuiting kunnen overheden niet alleen. Het is belangrijk dat inwoners eventuele vermoedens melden. Dit kan ervoor zorgen dat slachtoffers hulp en ondersteuning krijgen en verdachten worden opgespoord.

Zie je iets verdachts of heb je vermoedens van criminaliteit in jouw omgeving? Meld dit dan bij de politie Brabant Zuidoost via 0900-8844 of bij de gemeente Valkenswaard. Wil je anoniem melden? Dan kun je terecht bij meldmisdaadanoniem.nl of bel 0800-7000. Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het DIT.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie