Luister
muziek
04 Juli 2024 22:19
Deel dit artikel:

Spanjaard de cel in voor veroorzaken ongeval op N69 door drugsgebruik

Een 29-jarige Spanjaard moet zeven maanden de cel in na een ongeval op de N69 in Valkenswaard. De persoon reed onder invloed van drugs, viel in slaap en veroorzaakte daardoor een frontale botsing.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Rico Vogels (archiefbeeld)
Advertentie

De verdachte verkeerde onder invloed van de stoffen MDA en MDMA, is in de bestelbus gestapt, is daar op enig moment in slaap gevallen en heeft vervolgens met zijn bestelbus een doorgetrokken streep overgestoken, waardoor hij op het tegemoetkomend verkeer is ingereden. Het slachtoffer dat hem tegemoetkwam heeft zwaar lichamelijk letsel - een gebroken rug - opgelopen.

Frontale botsing

Het busje waarin de Spanjaard reed raakte op 30 april 2023 van zijn weghelft en reed frontaal op een personenauto in. De persoon in de auto moest zwaargewond met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Later bleek dat de rug van het slachtoffer gebroken was. Het vermoeden van drugsgebruik bij de veroorzaker was er direct al bij de politie. Hij werd daarom direct aangehouden.

Rijontzegging

De rechtbank heeft zich inmiddels uitgesproken over de zaak. Opgelegd wordt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van zeven maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van drie jaar.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie