Luister
muziek
02 Oktober 2024 17:40
Deel dit artikel:

Zware mishandeling met mes op azc in Budel, één man aangehouden

De politie heeft dinsdag een man aangehouden op het asielzoekerscentrum (azc) in Budel. Hij wordt verdacht van zware mishandeling na een incident op datzelfde azc. Bij het incident raakte één persoon gewond.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Iets na middernacht werd de meldkamer geïnformeerd over een incident bij het azc in Budel. Er zou vermoedelijk een conflict zijn geweest waarbij een persoon gewond was geraakt in het gezicht. Ter plaatse was de situatie erg onduidelijk vanwege het feit dat zowel het slachtoffer als de verdachte onder invloed waren. De agenten kon één van de mannen als verdachte aanhouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht.

Onderzoek van politie

Het onderzoeksteam van de politie zette woensdag het onderzoek voort. Hieruit blijkt dat de verdachte het slachtoffer met een mes heeft verwond. De verdachte, een 22-jarige man, zit vast en wordt gehoord. Het slachtoffer, een 34-jarige man, is in het ziekenhuis behandeld.

Oproep aan minister Faber

Op en rondom het opvangcentrum van het COA in Cranendonck vinden vaker incidenten plaats. De gemeente Cranendonck deed eerder een dringende oproep aan minister Marjolein Faber van Asiel en Migratie om snel in te grijpen. “Wij kunnen echter niet meer dan de symptomen bestrijden. Voor het aanpakken van de oorzaak van de overlast zijn we afhankelijk van het COA en het ministerie,” schreef burgemeester Roland van Kessel in de brief aan Faber. De gemeente Cranendonck roept de minister dringend op om het aantal overlastgevers op het azc heel snel blijvend omlaag te brengen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie