3 september 2020 - 14:47
Deel dit artikel:

Trucker krijgt 400 euro boete voor dodelijk ongeval met fietsster in Valkenswaard

Bij een ongeval op de Vasco Da Gamastraat in Valkenswaard op 15 mei vorig jaar, reed een vrachtwagenchauffeur een vrouw (77) aan die daar aan het fietsen was. Zij kwam daarbij om het leven. Vandaag hoorde de 44-jarige trucker in de rechtbank dat hij 400 euro boete moet betalen.

valkenswaard24 / - • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Daarmee gaat de rechter niet mee met de strafeis van de officier van justitie. Die eiste een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. De rechter vindt dat er geen sprake is van een misdrijf.

Over het hoofd gezien
Het slachtoffer fietste in mei vorig jaar samen met haar man over de Vasco Da Gamastraat. Nadat het stoplicht van de vrachtwagenchauffeur op groen sprong, zag die wel de mannelijke fietsster, maar niet zijn vrouw. De vrouw kwam onder de vrachtwagen terecht en overleed ter plekke.

De bestuurder verklaarde dat hij de vrouw 'echt niet had gezien', ondanks dat hij vrij zicht had en wel in zijn spiegels had gekeken. Getuigen zeiden ook tegen de politie dat de vrouw 'er ineens was'.

Ook slachtoffer
De trucker krijgt nog altijd psychische hulp na het ongeval. De rechtbank oordeelt dan ook dat de man ook te lijden heeft na het ongeval.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug