Luister
Live
23 februari 2021 - 11:20
Deel dit artikel:

Wijkagent waarschuwt voor oplichting door nep-bankmedewerkers

Afgelopen week zijn er verschillende meldingen ontvangen door de politie met betrekking tot oplichting door nep-bankmedewerkers. Dat laat wijkagent Tim van der Vlis weten op Instagram.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Mensen (meestal kwetsbare senioren) worden eerst telefonisch benaderd door iemand die zegt voor de bank te werken. Vervolgens wordt er een verhaal opgehangen dat de bankpas vervangen moet worden of dat het geld op de rekening in gevaar is. Daarna wordt advies gegeven om de bankpas door te knippen. De bank is zo 'vriendelijk' om de oude pas wel even te komen ophalen.

In werkelijkheid wordt de doorgeknipte pas, liefst met pincode er bij, door criminelen opgehaald. Zij kunnen echter de chip van de pas nog misbruiken. Gevolg is een verlies van soms duizenden euro's.

Voorkomen
Ken je personen die kwetsbaar zijn voor deze vorm van oplichting, waarschuw hen dan om nooit in te gaan op dit soort verzoeken. De bank zal je nimmer vragen je pas door te knippen en op te sturen. Heb je kwetsbare ouderen in de familie, bespreek dit met hen en neem als het kan maatregelen om deze laffe vorm van criminaliteit te voorkomen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug