Luister
muziek
8 april 2021 - 09:14
Deel dit artikel:

April is de themamaand voor senioren en veiligheid

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom is op 1 april de Senioren en Veiligheidsmaand gestart. Tijdens deze landelijke campagne, opgezet door het ministerie van Justitie en Veiligheid, krijgen senioren concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van criminaliteit en wat ze moeten doen als ze toch slachtoffer worden.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteedt het ministerie deze maand aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit, zoals: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp), phishing, spoofing en online veiligheid. Acteur Kees Hulst is ambassadeur van de veiligheidscampagne en zal te zien zijn in de foto’s en video’s die tijdens deze veiligheidsmaand worden verspreid.

Slachtofferschap
Politie en de Fraudehelpdesk zien sinds de corona-crisis een verschuiving in de criminaliteit. Zo is het aantal slachtoffers van hulpvraagfraude (bijvoorbeeld via WhatsApp) fors toegenomen en worden babbeltrucs gebruikt waarbij oplichters ‘hulp’ aanbieden.

Slachtofferschap kan iedereen overkomen en dus ook elke oudere. De tips en informatie kunnen natuurlijk ook door anderen worden benut, zoals (klein)kinderen, buren en verzorgers.

Kijk voor meer informatie op de website maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie