Luister
Live
12 april 2021 - 11:20
Deel dit artikel:

Inwoner Dommelen trapt in WhatsApp-fraude en maakt geld over naar criminelen

De politie waarschuwt nog maar eens voor een bekende fraudetruc. Een inwoner van Dommelen is er afgelopen week ingetrapt en maakte een aanzienlijk bedrag over naar criminelen.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Het gaat om een truc via WhatsApp. De inwoner van Dommelen dacht benaderd te worden door een bekende. De telefoon daarvan zou nat zijn geworden en er was - zo klonk het bericht - dringen geld nodig om de rekening te betalen. Helaas is het slachtoffer hier op in gegaan. De persoon uit Dommelen maakte vervolgens een aanzienlijk bedrag over. Het ging uiteindelijk niet om een bekende, maar een crimineel.

En dus waarschuwt de politie nog maar eens. "Mocht je via een app benaderd worden door een bekende of familielid die eerst een probleem schetst en dan om hulp en geld vraagt, ga daar echt nooit op in", zegt wijkagent Tim van der Vlis op Instagram. "Mocht u toch twijfelen? Vraag dan altijd eerst om die persoon telefonisch te spreken of nog beter: even videobellen. Oplichters zullen altijd met een smoesje komen dat dit even niet gaat. Laat je niet verleiden en breek het gesprek dan meteen af."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug