Luister
Live
17 april 2021 - 19:59
Deel dit artikel:

Man (23) uit Valkenswaard aangehouden voor schietincident in Son en Breugel

Vrijdagavond vond een schietincident plaats op industrieterrein het Ekkersrijt in Son en Breugel. Het was onduidelijk of daarbij iemand gewond is geraakt. Diezelfde avond nog werd een 23-jarige man uit Schiedam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. Een man uit Valkenswaard meldde zich zaterdag bij de plaatselijke politie. Hij heeft mogelijk te maken met dit incident.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De aanleiding voor het schietincident is nog volstrekt onduidelijk. Volgens getuigen zou er gisteren rond 17.45 uur zijn geschoten op betreffende locatie. Na het incident zijn personen met auto’s vertrokken vanaf de locatie Ekkersrijt. Op dat moment was het niet duidelijk of er iemand gewond was geraakt.

Onderzoek
De forensische rechercheurs van de politie onderwierpen de locatie van het schietincident aan een minutieus onderzoek naar sporen en andere aanwijzingen. Ook stelden ze een onderzoek in de omgeving in naar getuigen, camerabeelden of mensen met andere info over deze zaak.

Slachtoffer
Het onderzoek naar mogelijke gewond geraakte personen bij het schietincident leverde in eerste instantie niets op. Daarbij legde de politie onder meer contact met ziekenhuizen in de omgeving om te kijken of zich daar gewonden met schotwonden of andere opvallende verwondingen hadden aangediend. Zaterdag meldde zich een 23-jarige man uit Valkenswaard bij de plaatselijke politie. Hij heeft mogelijk te maken met het incident en werd nader gehoord.

Aanhouding
Tijdens het onderzoek naar de bij het schietincident betrokken auto’s kwam de 23-jarige verdachte uit Schiedam in beeld. Hij is gisteravond aangehouden in zijn woonplaats in verband met het schietincident. De exacte rol en het aandeel van de verdachte in relatie tot het schietincident is nog onduidelijk. Daarom doet de politie volop onderzoek. De Schiedammer zit vast en hij wordt vandaag uitgebreid verhoord.

Getuigen gezocht
Er leven veel vragen over deze zaak bij de recherche. Daarom zoekt de politie getuigen en camerabeelden die ze meer helderheid kunnen verschaffen over dit incident.

Bel de politie via 0900 8844. Liever anoniem? Dat kan ook door 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem) te bellen. Online tippen en afbeeldingen (of bewegende beelden) insturen kan ook via onderstaand tipformulier.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug