Luister
Live
4 mei 2021 - 17:37
Deel dit artikel:

Man (29) uit Valkenswaard opgepakt voor woningoverval in Best

Meerdere mannen overvielen donderdagochtend een woning aan de Stanserstraat in Best. Er zijn twee verdachten aangehouden, waaronder een 29-jarige man uit Valkenswaard.

valkenswaard24 / Redactie

De daders mishandelden de bewoonster op ernstige wijze en maakten geld en sieraden buit. De daders vluchtten vervolgens. Deze overval was een heftige ervaring met een flinke impact op het slachtoffer. Ook raakte zij ernstig gewond aan haar gelaat. De politie hield later twee mannen (33 en 29 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Het aangehouden tweetal zit vast voor verder onderzoek.

Overval
Meerdere mannen drongen op donderdag 4 februari rond 09.45 uur de woning van het slachtoffer binnen. Zij stond op het punt haar hond uit te laten. De mannen mishandelden de bewoonster en dwongen haar om geld en sieraden af te staan. Gelukkig was het slachtoffer in staat om een luid alarm te activeren door op haar alarmkop te drukken. Dat schrikte de mannen dusdanig af dat zij vluchtten. Zij maakten vermoedelijk gebruik van een witte bestelbus.

De bewoonster liep diverse botbreuken op aan haar gelaat als gevolg van het door de overvallers gebruikte geweld. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en is daar behandeld aan haar verwondingen.

Een woningoverval is een zeer gewelddadige vorm van criminaliteit die een zware inbreuk maakt op slachtoffers. Wij nemen woningovervallen uiterst serieus en daarom geven wij de hoogste prioriteit aan de bestrijding ervan zoals in deze zaak. Lees er meer over op onze themapagina.

Onderzoek
De forensische rechercheurs onderzochten de woning en locatie op bruikbare sporen en andere aanwijzingen. Ook stelde de politie een onderzoek in de omgeving in naar getuigen, camerabeelden of mensen met andere info over deze zaak.

Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek en worden uitgebreid verhoord.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug