Luister
Live
2 juni 2021 - 14:10
Deel dit artikel:

Al ruim 9.000 boetes uitgedeeld door flitspalen op Eindhovenseweg bij Valkenswaard

De flitspalen op de Eindhovenseweg tussen Valkenswaard en Aalst flitste van januari tot en met april van dit jaar al 9.146 keer. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Google Streetview

Een van die twee flitspalen spant de kroon in de regio. Die flitste namelijk al 5.290 keer en staat daarmee op de tweede plek van heel Brabant. Alleen de flitspaal op de John F. Kennedylaan in Eindhoven deelde nóg meer boetes uit: daar staat de teller al op 6.403 boetes.

In de eerste vier maanden van 2021 zijn in heel Nederland 2,2 miljoen verkeersovertredingen geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen. Dat is minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 2,5 miljoen verkeersboetes opgelegd.

Lastige vergelijking door corona
Een vergelijking tussen de eerste vier maanden dit jaar met dezelfde periode vorig jaar is lastig, omdat het verkeersbeeld half maart 2020 sterk veranderde na de oproep van de overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege corona en niet onnodig te reizen. Daarnaast hebben bijvoorbeeld een aantal trajectcontrolesystemen tijdelijk uitgestaan in de eerste vier maanden van dit jaar wegens onderhoud en werkzaamheden aan de weg, waardoor er minder snelheidsovertredingen zijn geconstateerd.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug