Luister
Live
5 juni 2021 - 16:05
Deel dit artikel:

Burgemeester Ederveen over wateroverlast: 'Bizar dat automobilisten dan gewoon doorrijden'

Burgemeester Anton Ederveen heeft op Twitter gereageerd op de wateroverlast in Valkenswaard, na een hoosbui vrijdagavond. Hele straten stonden wederom blank en panden liepen vol water.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Babette van Rens

Onder meer de Leenderweg is hard getroffen door de vele liters water. De straat liep volledig onder water en het was onverantwoord geworden om er met de auto doorheen te rijden. Dat kan flinke schade geven aan het voertuig, maar ook aan de panden aan de weg. Maar de Leenderweg is zeker niet de enige straat in Valkenswaard dat last ondervond van de neerslag.

Barricades
Op verschillende plekken parkeerden inwoners hun auto's dwars over de straat of troffen ze andere maatregelen om het verkeer te verhinderen. Zo zorgden ze ervoor dat het water niet als een golfslagbad tegen hun woningen of kantoorpanden aanklotste en de panden binnenliep.

Ederveen werd vrijdagavond laat geïnformeerd over de wateroverlast in de straten in Valkenswaard, zo laat hij op Twitter weten. Daarbij zegt hij: "Bizar dat automobilisten met hoog water dan gewoon doorrijden en hun mede-inwoners met alsnog binnenklotsend water opzadelen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug