Luister
muziek
5 augustus 2021 - 15:59
Deel dit artikel:

RTL 5 filmt melding van vuurwerkbom in Valkenswaard

Bij het RTL 5-programma E.O.D.: Explosieven Opruimingsdienst stond dinsdag een fragment uit Valkenswaard centraal. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam hier ter plaatse voor een melding van een vuurwerkbom. Dat is volledig vastgelegd door de tv-camera's.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Instagram @politievalkenswaard
Advertentie

Het betreft hier een voorval uit eind november 2020. Op een vakantiepark aan de Maastrichterweg in Valkenswaard trof de politie toen ruim 7 kilo illegaal vuurwerk aan. Een 18-jarige man uit Valkenswaard werd aangehouden.

Het ging om een groot arsenaal aan illegaal vuurwerk. Het waren bijvoorbeeld nitraten die aan elkaar waren getapet. Een soort geïmproviseerde vuurwerkbom dus. Op de beelden van RTL 5 is goed te zien hoe EOD te werk gaat en ontdekt wat er met het vuurwerk is gebeurd. De aflevering van afgelopen dinsdag kun je HIER terugzien. Vanaf minuut 27:15 is het fragment over Valkenswaard te zien.

Tv-programma

Dit programma is een realityserie waarin de EOD wordt gevolgd. De mannen en vrouwen van de EOD rukken zo'n 2500 keer per jaar uit om levensbedreigende explosieven onschadelijk te maken. Zo liggen er op het land en in het water nog steeds duizenden onontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Verder komt de EOD in actie bij geïmproviseerde explosieven, zoals bombrieven, verdachte pakketjes en handgranaten die door criminelen worden gebruikt.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie