Luister
Live
23 augustus 2021 - 12:54
Deel dit artikel:

Hoe veilig is onze gemeente? Veiligheidsmonitor gaat van start

Hoe veilig is jouw buurt? Ben je de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden ben je over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan ruim 1.200 - willekeurig geselecteerde - inwoners van de gemeente Valkenswaard vanaf 15 jaar.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint in Valkenswaard rond 25 augustus. De resultaten worden in maart 2022 verwacht.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research.

Uitnodiging

Burgemeester Anton Ederveen benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: "Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente/regio vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen." Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk van de inwoners die benaderd worden meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente en regio.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging van I&O Research om de online vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd. Meer informatie vind je op veiligheidsmonitor.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug