Luister
Live
16 november 2021 - 12:19
Deel dit artikel:

Woning aan Mouterwei op slot na vondst van hoog aantal harddrugs

Gemeente Valkenswaard sluit per direct een woning aan de Mouterwei in Dommelen voor de duur van vier maanden. In het huis zijn verdovende middelen aangetroffen.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De politie heeft op dinsdag 28 september van dit jaar een onderzoek ingesteld naar de woning. Gedurende het onderzoek zijn in het pand 7370 milliliter GHB, een XTC-pil, twee hennepplanten, een gripzak met 3-MMC en een gripzakje met minder dan 0,5 gram hennep aangetroffen.

GHB en XTC zijn harddrugs. Het produceren, verkopen, afleveren, aanwezig hebben en vervaardigen van een middel als bedoeld in lijst I van de Opiumwet is verboden gesteld in artikel 2 van de Opiumwet. De aangetroffen hoeveelheid harddrugs is aanzienlijk meer dan de vastgestelde hoeveelheid voor eigen gebruik. Het is aannemelijk, gezien hetgeen is aangetroffen, dat de aangetroffen hoeveelheid harddrugs als handelsvoorraad werd gebruikt.

Hennep wordt gezien als softdrug. Het produceren, verkopen, afleveren, aanwezig hebben en vervaardigen van een middel als deze is verboden gesteld in artikel 3 van de Opiumwet. De aangetroffen hoeveelheid softdrugs gaat de vastgestelde hoeveelheid voor eigen gebruik, zoals opgenomen in de Aanwijzing Opiumwet, niet te boven.

Rapportage kenbaar gemaakt

De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester. Op basis van deze rapportage heeft de burgemeester Anton Ederveen zijn voornemen tot sluiting per brief kenbaar gemaakt aan de eigenaar en gebruiker van het betreffende pand. Deze hebben vervolgens gelegenheid om een zienswijze in te dienen, waarna de burgemeester een besluit neemt.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug