Luister
Live
11 januari 2022 - 09:46
Deel dit artikel:

Wijkagent reageert op ongeluk in Valkenswaard: 'Fietsbezorgers zijn vaak gehaast en rijden hard'

Wijkagent Eric van Meerwijk heeft op Instagram gereageerd op een ongeluk in Valkenswaard tussen automobilist en fietsbezorger. "Wat we ook veel zien zijn de elektrische fietsen. Lekker toch, en ze rijden ook nog eens lekker hard zonder moe te worden."

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Rico Vogels

Dat zijn volgens Van Meerwijk de ingrediënten van het ongeval op zondagavond. Op de Vasco da Gamastraat in Valkenswaard werd rond 18.25 uur een fietsbezorger aangereden door een personenauto. Het slachtoffer is met letsel naar het ziekenhuis vervoerd, maar was wel aanspreekbaar. De politie doet onderzoek.

Op social media blikt de wijkagent kort terug op het ongeval. "Zondagavond, etenstijd en het is donker", zo start hij zijn verhaal. "Er rijden zoals tegenwoordig gebruikelijk vele thuisbezorgers door het dorp. Ook in Valkenswaard. Vaak hebben ze het druk en kunnen daardoor gehaast zijn. Wat we ook veel zien, zijn de elektrische fietsen. Lekker toch, en ze rijden ook nog eens lekker hard zonder moe te worden. Dit zijn dus de ingrediënten van het volgende incident."

Automobilist ziet fietser over het hoofd

De automobilist zag volgens de agent de fietser over het hoofd. "Het is onbekend hoe hard er werd gereden en of dat de fietsverlichting gebruikt werd. Feit is dat de fietser op de motorkap terecht komt en met letsel blijft liggen. Gevolg is dat de fietser ter controle met de ambulance mee mocht naar het ziekenhuis en een auto met behoorlijk veel schade. En een aantal maaltijden die niet warm bezorgd zullen worden."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug