Luister
muziek
13 januari 2022 - 06:04
Deel dit artikel:

Ree doodgebeten door hond in Leenderbos

In het Leenderbos is door boswachter Erik Schram een dode ree gevonden. Volgens hem is het dier gepakt door een loslopende hond.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Erik Schram
Advertentie

Woensdag is door de boswachter van Staatsbosbeheer de ree gevonden in het hondenlosloopgebied. De hond was in een hondenlosloopgebied. Schram kon zien dat de hond de dader is, doordat de achterkant van de ree kapot gebeten is. Honden in het Leenderbos moeten worden aangelijnd en alleen in het hondenlosloopgebied mogen de honden loslopen, mits het baasje de hond onder appèl houdt.

SAMF

Het kadaver van de ree is verplaatst naar een plek nabij een wildkijkscherm. Hier worden aangereden dode dieren neergelegd, zoals reeën. Staatsbosbeheer doet dit samen met ARK Natuurontwikkeling en Stichting Afhandeling & Monitoring Fauna-Aanrijdingen (SAMF). "We hopen hiermee een aantal (zeldzame) aaseters te behouden of terug te brengen, zoals roofvogels, raven, dassen en marters. Ook diverse keversoorten doen er hun voordeel mee, die op hun beurt weer vogels aantrekken", zegt Staatsbosbeheer.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie