Luister
muziek
20 April 2022 12:49
Deel dit artikel:

Jeugdagent Kelly deelt indringend verhaal: 'Ze zeiden: 'je kunt beter voor de trein springen''

Jeugdagent Kelly, die actief is in gemeente Valkenswaard, deelt een indringend verhaal. Het gaat om een zaak die haar altijd is bijgebleven.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Ze vertelt hoe ze berichtjes ontving van een meisje uit de Randstad. Na een tijdje slaat de sfeer van de gesprekken om als ze vertelt dat ze niet zo lekker in haar vel zit. "Als ik doorvraag, blijkt dat het thuis niet lekker gaat. Daarom gaat ze bij haar opa en oma wonen. Ik merk aan haar dat ze een heel slecht zelfbeeld heeft, ze is onzeker en vindt zichzelf te dik", legt Kelly op de Facebookpagina van de landelijke politie uit.

De druppel

Het gaat vervolgens van kwaad tot erger met het meisje. Ook op school voelt ze zich niet meer goed en ze begint zichzelf te snijden. Als mensen dat aan haar armen gaan zien, worden de pesterijen alsmaar erger. Kelly vertelt dat ze tegen haar zeiden: "'Je hoort er niet bij' en 'je kan beter voor de trein springen'. Dat was voor haar de druppel. Ze wilde niet meer naar school en zag het allemaal niet meer zitten."

Veilig Thuis

Ze vertrok naar een jeugdinstelling en stopte met school. Het meisje bleef al die tijd wel contact houden met de jeugdagente. "Ik gaf haar het advies om alles wat er speelde, met haar mentor te bespreken. Gelukkig luisterde ze daar naar. Ook kreeg ik van haar de gegevens van haar gezinsvoogd, zodat ik die kon spreken." Kelly nam ook contact op met de wijkagent van haar buurt, zodat hij een oogje in het zeil kon houden. Het balletje ging rollen en Veilig Thuis werd betrokken bij de situatie.

Glimlach

Langzaamaan ging het daardoor de goede kant op met het meisje. Ze kwam op een nieuwe school terecht en vertelde daar haar verhaal. Kelly: "Met open armen werd ze ontvangen. Sindsdien voelt ze zich fijn en is haar zelfvertrouwen weer toegenomen. Tot de dag van vandaag krijg ik nog berichtjes van haar over hoe dankbaar ze is dat het allemaal zo is gelopen. Van die berichten krijg ik altijd een grote glimlach. Dit is waarom ik jeugdagent ben geworden."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie