Luister
muziek
18 augustus 2022 - 12:21
Deel dit artikel:

Brandweer waarschuwt nog maar eens: 'Geen vuur in droge natuur'

Door droogte is het risico op natuurbranden groot. De brandweer roept op om extra alert te zijn. 'Geniet van de natuur, maar vermijd vuur’ is de boodschap van Wim Verboom namens de brandweer. Ook nu er wat regen valt.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

"Dat betekent niet barbecueën en geen vuurkorf of kampvuur aansteken. Geen vuur in of nabij de natuur."

Meld een natuurbrand

Zie je een natuurbrand? Vlucht zo snel en ver mogelijk weg van de brand, indien mogelijk naar de openbare weg. Help andere mensen en kinderen om op een veilige plek te komen en bel 112 om de locatie door te geven. "Het is belangrijk dat je eerst zelf veilig bent, maar bel daarna zo snel mogelijk de hulpdiensten. Jouw melding kan helpen om een natuurbrand snel te ontdekken. Zo kunnen wij ons werk doen en de brand zo goed en snel mogelijk bestrijden", aldus Wim Verboom. "Geniet van de natuur, maar vermijd vuur."

Sneller opschalen

De brandweer is altijd voorbereid op een natuurbrand. Maar in het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide en gras(duinen) de kans op natuurbrand toeneemt bij droog weer. Een natuurbrand kan zich dan zeer snel en onvoorspelbaar verspreiden.

Wim Verboom: "We staan als brandweer altijd paraat, dat is nu niet anders. Maar als we weten dat het risico groter wordt zorgen we ervoor dat we sneller opschalen. Dat kan betekenen dat we in plaats van één brandweerwagen gelijk vier of acht auto’s sturen naar een natuurbrand die zich snel kan uitbreiden."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie