Luister
muziek
24 December 2022 15:27
Deel dit artikel:

Azc-kinderen delen koekjes en kaarten uit aan bewoners van zorgcentra Budel en Maarheeze

Na de sinterklaasactie, waarbij de kinderen van het azc werden verrast met snoepgoed dat door enkele supermarkten is geschonken, hebben de kinderen nu kerstkaarten gemaakt en koekjes gebakken. Op donderdagmiddag hebben zij onder begeleiding van azc-medewerkers Judith en Leon kaarten en koekjes uitgedeeld aan bewoners van zorgcentra Mariënburght in Budel en op vrijdagmorgen bij Marishof in Maarheeze.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Inwonerscollectief Cranendonck
Advertentie

Het was vertederend om te zien hoe ze hierbij in hun beste Nederlands 'alstublieft' zeiden. Ook zijn ze op bezoek geweest in Os Thoes, waar ze na het overhandigen van de kaarten en koekjes zelf werden getrakteerd op een snoepzak. In Marishof kregen ze kerststukjes mee, die door de bewoners waren gemaakt. Er waren alleen maar enthousiaste, blije gezichten. Zowel bij de kinderen als bij de ouderen.

Verbinding tussen bewoners en azc

Dit is een begin van activiteiten waarbij de verbinding wordt gemaakt tussen bewoners van Cranendonck en bewoners van het asielzoekerscentrum in Budel. Inwonerscollectief: "In het nieuwe jaar zal er gekeken worden wat bewoners van het azc en van de zorgcentra voor elkaar kunnen betekenen. Er zijn al wat ideeën uitgewisseld."

Daarnaast is er het aanbod om bewoners van het azc te laten helpen bij het bouwen van carnavalswagens en het maken van carnavalskostuums.

Leefbaarheid stimuleren met samenwerking

Het Inwonerscollectief Cranendonck gaat volgend jaar in samenwerking met COA, Movement on the Ground, gemeente Cranendonck, Cordaad Welzijn, Cultuurcraan en de buurtpreventieteams van Budel en Maarheeze een aantal activiteiten ontwikkelen die de leefbaarheid en de verbinding zullen stimuleren. Te denken valt aan verbindende evenementen rond jaarthema’s: carnaval, Pasen, Halloween, Sinterklaas en Kerstmis.

"De bedoeling is dat we gezamenlijke ontspanningsactiviteiten, kunst- en cultuurworkshops en gesprekken tussen azc-bewoners en inwoners van de dorpen gaan organiseren, om elkaar beter te leren kennen, vanuit het idee 'onbekend maakt onbemind'", legt het inwonerscollectief uit aan Cranendonck24.

Samen met Cordaad Welzijn wordt aangesloten bij de vrijwilligersbank, waarbij vluchtelingen kunnen ondersteunen bij verenigingen, organisaties en inwoners van Cranendonck.

Zwerfafval prikken

Bewoners van het azc gaan zwerfafval prikken en de samenwerkers willen ze laten meelopen met de wijkteams die een oogje in het zeil houden in de openbare ruimte. Als je benieuwd bent naar de activiteiten, kijk dan eens op de website nuishetaanonscranendonck.nl. Als je een idee hebt voor een activiteit of je wilt je opgeven als sympathisant, kun je contact opnemen via een mail aan info@nuishetaanonscranendonck.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie