Luister
muziek
13 januari 2023 - 12:07
Deel dit artikel:

Angela heeft MS en zet crowdfunding op voor stamceltransplantatie in Mexico

Er is een crowdfunding opgezet voor Angela van de Ven (58) uit Valkenswaard. De moeder en oma heeft de ziekte MS en mikt op 55.000 euro, zodat ze naar Mexico kan voor een stamceltransplantatie.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - WhyDonate
Advertentie

Op DEZE pagina stelt Angela zich allereerst voor en vertelt over de tijd dat ze MS heeft. "Ik ben moeder van drie kinderen: Evi, Roy en Bregje. Daarnaast trotse oma van Manu en Vaya en in februari komt het derde kleinkind", begint ze haar verhaal. "23 jaar geleden heb ik de diagnose MS gekregen. Op dat moment kregen wij te horen dat ik nooit meer beter zou worden, alleen maar slechter. Gelukkig is het jaren redelijk goed met mij gegaan. Ik merk het laatste jaar dat het steeds slechter gaat. Aangezien Theo (mijn man) en ik nog wilden genieten van mijn meest mobiele jaren, hebben we besloten om dit te doen in Spanje. Waar de familie regelmatig op bezoek kan komen. Eén jaar hebben we hiervan kunnen genieten."

Gezondheid gaat achteruit

Want het laatste jaar ging Angela hard achteruit met haar gezondheid, geeft ze aan. "Waar ik eerst nog kleine stukjes kon wandelen, ben ik nu gebonden aan mijn rolstoel en scootmobiel. Mijn familie en ik zijn dankbaar voor de goede jaren die we hebben gehad en hadden vrede met de achteruitgang."

SPMS

Maar dit veranderde toen Angela hoorde dat er tegenwoordig een stamceltransplantatie mogelijk is voor de vorm van MS die zij heeft. "Ik heb de vorm SPMS (secundair progressieve multiple sclerose). De stamceltransplantatie houdt in dat er heel veel stamcellen worden weggehaald. Deze worden daarna heel koel bewaard. Vervolgens krijg ik een korte zware chemokuur om de rest van mijn immuunsysteem plat te leggen. Daarna worden de gekoelde stamcellen teruggeplaatst. En omdat deze geen 'geheugen' hebben, vallen ze mijn immuunsysteem niet meer aan. Hierdoor wordt de ziekte stopgezet."

Grote en kleine donaties

Voor Angela zou dit betekenen dat ze haar leven weer een beetje terug krijgt. "Kleine stukjes wandelen, staand douchen zonder hulp, mijn kleinkinderen optillen." Maar een stamceltransplantatie is ontzettend duur. "We zijn niet in de mogelijkheid om dit volledig zelf te betalen." Daarom doet Angela een beroep op donaties, zodat ze naar Mexico kan reizen voor de stamceltransplantatie.

Meer informatie over de behandeling kun je vinden op sterkerdanms.nl. Doneren kan HIER.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie