Luister
Live
24 januari 2023 - 15:31
Deel dit artikel:

Minder burgerhulpverleners, dus komt er reanimatiecursus in Valkenswaard: 'Heel zorgelijk nieuws'

Op zaterdag 25 februari is er een cursus reanimeren en AED in het Rode Kruis-gebouw in Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Redactie

Aan het begin van dit jaar zijn de landelijke burgerhulpverlenercijfers bekendgemaakt. Deze zijn in tegenstelling tot de afgelopen jaren flink gedaald. "Heel zorgelijk nieuws", zegt de organisator van de cursussen, het Rode Kruis. "In elke regio is het belangrijk dat voldoende mensen weten hoe zij iemand moeten reanimeren. Zo ook in Valkenswaard. Als er dan iemand in nood is, kan die persoon zo snel mogelijk geholpen worden. Elke seconde kan het verschil maken, wanneer reanimatie noodzakelijk is."

Certificaat

Hoe meer mensen de afgelopen twee jaar een cursus reanimeren en AED hebben gevolgd, hoe beter. Het Rode Kruis Valkenswaard organiseert daarom op zaterdag 25 februari om 09.00 uur een cursus Reanimatie en AED op Gelukken 15A in Valkenswaard. Wanneer je de cursus goed afrondt, krijg je na afloop een Europees erkend Rode Kruis Reanimatiecertificaat. Daarmee kun je je opgeven voor HartslagNu, het reanimatie-oproepsysteem.

Meer informatie over Rode Kruis

Een cursus Reanimatie en AED wordt vaak (deels) vergoed door je zorgverzekering. Het kan dus soms zelfs gratis zijn. Voor meer informatie over deze cursus kun je terecht op de website van het Rode Kruis Brabant-Zuidoost of je kunt een mailtje sturen naar ehbo.brabantzuidoost@rodekruis.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug