Luister
muziek
6 april 2023 - 09:20
Deel dit artikel:

Politie maakt tips delen eenvoudiger met flyer: 'Buurtonderzoek in modern jasje'

Bij gebeurtenissen in de wijk, zoals woninginbraken of mishandelingen, verricht de politie met regelmaat een buurtonderzoek in de hoop nieuwe getuigen of camerabeelden te krijgen. Dat onderzoek is nu in een modern jasje gestoken met een flyer.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Politie Valkenswaard
Advertentie

Tot nu toe gebeurde het buurtonderzoek altijd door van deur tot deur te gaan in de hoop dat mensen thuis zijn. Als er niemand thuis was, kwam de politie vaak nog enkele keren terug, wat veel tijd koste die ze niet elders in konden zetten. En door de vele bewakingscamera’s moesten ze vaak nog een keer terug om beelden op te halen als deze er zijn. "Dit heeft ons doen besluiten om het buurtonderzoek in een nieuw modern jasje te steken", laat de politie weten.

QR-code scannen

Vanaf nu kun je onderstaand bericht op jouw deurmat of in je brievenbus verwachten als er bij jou in de straat iets is voorgevallen. Op deze flyer vind je een QR-code waarmee je direct op een internetpagina terechtkomt (om misbruik te voorkomen is de QR-code op de foto niet bruikbaar) waar je tips, foto’s en videobeelden kunt achterlaten. Ook vind je de social-media kanalen van de politie en het telefoonnummer. "Op deze manier maken we het voor u gemakkelijker om tips met ons te delen."

Melden

Wil je de politie op andere manieren ook nog helpen? Meld je dan aan voor burgernet via burgernet.nl. En heb je een camerasysteem rond jouw woning hangen, meld deze dan aan bij de politie via deze website. Dit helpt de politie om snel een beeld te krijgen van woningen die mogelijk beeldmateriaal hebben van daders van een misdrijf.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie