Luister
muziek
21 Juni 2023 15:32
Deel dit artikel:

Spectaculaire concerten in Maarheezer kerk: 'Akoestiek bracht onze muziek tot leven'

"Met trots kijken we terug op onze adembenemende concertreeks die plaatsvond in de betoverende Sint Gertrudiskerk in Maarheeze", zegt De Poort van Brabant. Zij stonden met Musique Spectaculaire Symphonique op een bijzondere plek.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Annemien Evers
Advertentie

De prachtige akoestiek van de kerk, in combinatie met de aanwezigheid van fantastische muzikanten en zangers, creëerde een onvergetelijke muzikale ervaring. De Poort van Brabant: "We waren gezegend met de keuze voor de kerk als locatie, waar de akoestiek onze muziek tot leven bracht. Elke noot kreeg een magische klank en verspreidde zich (letterlijk) als een warme gloed door de kerk, waardoor een sfeer van betovering ontstond die ons publiek raakte tot in het diepst van hun ziel."

'Ongekende pracht en emotie'

Deze concerten van Musique Spectaculaire Symphonique waren een muzikale eenheid met fanfare De Poort van Brabant en koor Poort Vocalis, dat onder leiding stond van Jeroen Driessen. "De samensmelting van instrumenten, stemmen en solisten bracht een ongekende pracht en emotie in de muziek, alles onder algemene muzikale leiding van dirigent Patrick van Zutven. Het was een genot om met zulke getalenteerde artiesten samen te werken en het publiek mee te nemen op een betoverende reis. Een bijzondere vermelding willen we geven aan onze slagwerkgroep, deze onder leiding van Paul Gubbels, die het publiek eveneens in vervoering wist te brengen."

De Poort van Brabant wil hun oprechte dankbaarheid uitspreken aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze concertreeks. "Van de getalenteerde solisten tot de toegewijde organisatoren en het enthousiaste publiek, jullie hebben dit evenement onvergetelijk gemaakt."

Verbinden en emoties overbrengen

Deze concertreeks in de Sint Gertrudis kerk heeft hen laten zien hoe muziek mensen kan verbinden en emoties kan overbrengen. "We zijn dankbaar dat we deze ervaring hebben mogen delen met het publiek en we kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer muzikale hoogtepunten te delen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie