Luister
muziek
13 maart 2024 - 12:58
Deel dit artikel:

Grote zorgen om gasleiding bij Eindhoven: A2 slibt dicht en gebied ontruimd

Op de professor Holstlaan in Eindhoven, dicht bij de High Tech Campus, dreigt een gasleiding te barsten. Dat gevaar is ontstaan door een verzakking in de grond. Op dit moment treffen hulpdiensten voorzorgsmaatregelen voor als het misgaat. Ook wordt er een NL Alert verstuurd naar mensen in de omgeving.

Omroep Brabant
  / Sven de Laet
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

De Veiligheidsregio benadrukt dat er op dit moment geen sprake is van een gaslek. Wel wordt uit voorzorg een gebied van 200 meter rondom de leiding afgezet. Dat betekent dat ook de A2 daar gesloten wordt. Dat geldt ook voor de snelweg tussen Eindhoven en Weert. Omdat het potentiële gevaar te groot zou zijn en er niet gewacht kan worden op de gebruikelijke middelen om de snelweg af te zetten, blokkeren auto's van de politie en Rijkswaterstaat de weg nu.

Kort na de ontdekking van de verzakking, werd de N2 al afgesloten tussen knooppunt Leenderheide en knooppunt De Hogt. Ook is een golfclub in de buurt ontruimd en is een groot deel van de High Tech Campus dicht. Werknemers daar zou inmiddels te horen hebben gekregen dat ze binnen moeten blijven.

Het gaat om een 30 centimeter dikke hogedrukleiding. Een hoop grond onder die leiding is verzakt, mogelijk door een lekkage. Een deel van de gasleiding heeft daardoor geen ondersteuning meer en buigt door.

Een vrouw op de fiets moet door de afzetting op zoek naar een andere weg. Ze heeft op dat moment nog niet door wat er precies aan de hand is. "Ik hoor iets over een gasleiding. Wel heftig. Mijn huis staat er vlak achter." Toch maakt ze zich geen zorgen of ze daar straks nog terecht kan. "Geen zorgen", lacht ze. "Ik moet alleen omfietsen."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie