Luister
muziek
18 april 2024 - 17:33
Deel dit artikel:

Kat Snoetje acht dagen kwijt, negen brandweerlieden lokken hem uit de boom in Dommelen

Aan de Wannerwei in Dommelen had kat Snoetje donderdag besloten om de omheinde tuin eens te verlaten een de wijde wereld in te trekken. De brandweer moest eraan te pas komen om hem weer thuis te krijgen.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Rico Vogels
Advertentie

Snoetje was acht dagen onderweg tot deze weer aangetroffen werd in de boom. Rammelende brokjes in een bakje kon de kat niet bekoren dus werd de brandweer opgeroepen. Deze kwam met negen man sterk poolshoogte nemen. Zelfs een warmtebeeldcamera werd ingezet.

Bij het installeren van een ladder tegen de boom en de overdadige aandacht, besloot Snoetje het dak van de woning eens aan te doen. Na het hele huizenblok vanuit dat perspectief gezien te hebben, werd de dakgoot nog even aangedaan.

Omdat hier de tocht stagneerde, kwam de brandweer met een grotere ladder aanzetten. Of het de brandweer van Valkenswaard was of omdat ze er gewoon genoeg van had, besloot Snoetje de grote sprong naar beneden te maken via een afdakje bij een voordeur en trok een sprintje de wijk in. Daarna is Snoetje niet meer teruggezien.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie