Luister
Live
19 augustus 2021 - 06:05
Deel dit artikel:

Meisje uit Valkenswaard betast door 54-jarige rijleraar uit Waalre

Twee meiden van 16 en 17 jaar uit de gemeenten Heeze-Leende en Valkenswaard zijn tijdens hun rijlessen betast door hun 54-jarige instructeur uit Waalre. Dat meldt Omroep Brabant die woensdagochtend bij de rechtszitting aanwezig waren. "Wij zijn in deze levensfase het meest onzeker over onszelf en daar heb jij misbruik van gemaakt."

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Zo richtte een van de twee meiden zich tot de verdachte in de rechtbank van Den Bosch. Woensdagochtend zei het Openbaar Ministerie dat ze de man acht maanden de cel in willen hebben. Hij zou zijn hand op de bovenbenen van de meiden gelegd hebben en raakte volgens de hen ook hun borsten aan. Bij een van hen schoof hij zijn hand in haar kruis. “Door de aanrakingen voelde ik me vies en alleen, ik wist niet meer wat normaal is", citeert Omroep Brabant.

Misselijk van herinneringen

De meiden hebben uiteindelijk gedurfd om aangifte te doen, al raakten ze wel flink wat vertrouwen in anderen kwijt. Ook het zien van een lesauto roept herinneringen op. "Dan word ik misselijk. Misselijk van de herinneringen aan wat jij deed in die auto."

Eis van justitie

De officier van justitie eist acht maanden celstraf en vier maanden voorwaardelijk tegen de verdachte, die hij moet uitzitten als hij opnieuw in de fout gaat. De officier vindt dat hij geen instructeur meer mag zijn en vindt dat hij ruim 5000 aan schadevergoedingen moet betalen. De uitspraak van de rechter volgt over twee weken.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug