Luister
Live
2 september 2021 - 12:56
Deel dit artikel:

Deze wegen kunnen scholieren beter vermijden in Valkenswaard

RTL Nieuws kopt 'Veel schoolroutes onveilig'. Met een interactieve kaart brengen ze in beeld om welke straten het gaat. Zo kunnen we ook een blik werpen op de 'gevaarlijkere schoolroutes' in onze gemeente en dat doen we in dit artikel.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Het maakt voor de verkeersveiligheid van je kind nogal wat uit waar en naar welke school het gaat, stelt RTL Nieuws. Want kinderen in Almere hebben veel minder kans op een ongeluk als ze onderweg zijn naar school, dan kinderen in bijvoorbeeld Schagen, Heerlen of Hengelo. Maar ook tussen scholen in dezelfde stad bestaan grote verschillen.

Het medium deed onderzoek samen met architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco. Voor elke middelbare school in Nederland zijn de fietsroutes van scholieren in kaart gebracht. Te zien is dat in Valkenswaard het vooral gaat om alle randwegen. Voornamelijk de Vlasrootlaan in Valkenswaard en de Bergstraat in Dommelen zijn 'gevaarlijker'. Maar ook een deel van de Westerhovenseweg. Volgens RTL Nieuws is de kans op een ongeval voor fietsende scholieren hier twee tot drie keer hoger dan op een fietspad.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug