Luister
Live
15 juni 2022 - 15:22
Deel dit artikel:

'Mishandeling, aanhoudingen, wapenstok moeten gebruiken, maar stemming van leuk weekend overheerste'

Wijkagent Vincent kijkt terug op een enerverend weekend in Borkel en Schaft en Valkenswaard. "Wat een weekend", zo begint hij zijn verhaal. Rondom de kermis en uitgaansgebied vonden wat misstanden plaats. Maar toch denkt hij: ja, dit is het!

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo

"Dit is echt leuk, spannend! Dit is één van de redenen waarom ik dit werk doe!" Zo vertelt hij dat hij afgelopen weekend twee nachtdiensten achter elkaar draaide. Vrijdag stond het pleinfeest Apérotime in Valkenswaard op het programma. Zaterdag de kermis in Borkel en Schaft.

Apérotime was volgens de wijkagent een geslaagd feest. "Goed georganiseerd, lekker weer, ruim 3.000 vrolijke mensen, veel drank, goede muziek en vooral veel gezelligheid. Als ik dan aan de kant van het terrein op mijn fiets sta te kijken, kan ik hier echt van genieten. Iedereen was vrolijk en er hing een supersfeer. Het was veel drukker dan verwacht en ondanks dat verliep het feestje top."

Als nadeel noemt Vincent dat mensen door het goede weer al vroeg aan de drank zijn gegaan. "Dit heeft dan weer gevolgen voor de rest van de nacht. Gevolg: één aanhouding voor mishandeling, aantal wildplassers, openbare dronkenschap, baldadigheid et cetera."

Kermis Borkel en Schaft

Over de kermis in Borkel en Schaft op zaterdag zegt hij: "Druk, gezelligheid, goede muziek en meerdere grote groepen. En dat laatste gaat vaak niet goed samen. Meer dan wat duwen en trekken werd het gelukkig niet. Het was vooral weer heel gezellig."

Terug naar Valkenswaard

Daarna ging hij nog naar de horeca in Valkenswaard. "Druk! Maar nu hing er een sfeer om te snijden. Dat merkten we meteen. Resultaat: meerdere verbalen en aanhoudingen en zelfs onze wapenstok moeten gebruiken. Jammer. Gelukkig overheerste de stemming van het leuke weekend. Op naar de volgende spannende dienst."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug