Luister
muziek
12 juni 2021 - 16:05
Deel dit artikel:

Veel vragen over pinautomaat op de Markt: 'Kunnen het nooit goed doen voor iedereen'

Vanwege de vele reacties en vragen, een bericht over de pinautomaat op de Markt in Valkenswaard ter verduidelijking. De laatste jaren is steeds minder betaald met contant geld: het gebruik van geldautomaten is afgenomen. Uit onderzoek is gebleken dat jong en oud in alle lagen van de bevolking wel nog steeds contant geld willen gebruiken. "Iedereen heeft daar natuurlijk een mening over en we kunnen het nooit goed doen voor iedereen", zegt gemeente Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

De grote banken ABN AMRO, ING en Rabobank hebben daarom Geldmaat laten oprichten om contant geld voor iedereen beschikbaar te houden. Dat is dus géén geldautomaat meer van één bank, maar een uniforme gele geldautomaat ontstaan uit de samenwerking tussen de drie grote banken. De organisatie Geldmaat heeft de pinautomaten van de drie banken overgenomen om ervoor te zorgen dat er door heel Nederland genoeg geldautomaten zijn. Alle Geldmaten zien er hetzelfde uit door de gele rand en werken op dezelfde manier.

Hoe zit het met de andere pinautomaten
De pinautomaat in het huidige gebouw van de Rabobank in Valkenswaard zal vanaf oktober vervallen. Uit service voor klanten is deze er nu nog. De pinkiosk van ABN AMRO zal ook verwijderd worden. Het is nog onbekend wanneer dat gaat zijn. Inwoners kunnen terecht bij Primera op de Eindhovenseweg 27. Daar staat ook een Geldmaat en is een servicepunt van ING ingericht. Onlangs is deze nieuwe Primera geopend.

De plek
"De locatie van de Geldmaat (het blok op de Markt) is na zorgvuldig overleg gekozen met diverse partijen, echter heeft iedereen daar natuurlijk een mening over en we kunnen het nooit goed doen voor iedereen", zegt gemeente Valkenswaard. "Een belangrijke voorwaarde was dat de Geldmaat zou passen binnen het nieuw ingerichte centrum. Daarom is het blok voorzien van prachtige Valkenswaardse natuurfoto’s. Ook is het blok op deze manier uniform ontworpen en veilig, om bestand te zijn tegen eventuele plofkraken." Als alles volgens planning verloopt, kunnen inwoners vanaf vrijdagavond 11 juni gebruikmaken van de Geldmaat. Ook ondernemers kunnen hier straks terecht om geld te storten.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie