Luister
muziek
5 oktober 2023 - 05:45
Deel dit artikel:

Bibliotheek ontvangt certificaat voor toegankelijkheid

Woensdag reikte burgemeester Anton Ederveen het certificaat ‘Valkenswaard toegankelijk voor iedereen’ uit aan de vestiging van Bibliotheek De Kempen in Valkenswaard. De burgemeester deed dit in de Week van de Toegankelijkheid, als ambassadeur van Agenda 22: Toegankelijk Valkenswaard.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Het certificaat is een erkenning voor organisaties die zich inzetten voor toegankelijkheid, op initiatief van de projectgroep Agenda 22. Die bestaat uit vertegenwoordigers van Platform Gehandicapten, SeniorenBelang en KansPlus.

Burgemeester Ederveen: “Een toegankelijk Valkenswaard is de norm. De bibliotheek zet zich het hele jaar in zodat iedereen – met of zonder beperking – mee kan doen. De vestiging is goed toegankelijk, met onder meer een lift en invalidentoilet. Verder werkt ‘de bieb’ actief aan het overbruggen van de digitale kloof met cursussen als Klik en Tik, DigiSterker, DigiVitaal en aan het verbeteren van laaggeletterdheid met het Digitaalhuis. De bibliotheek doet nog veel meer en vervult een groeiende rol als gemeenschapsruimte met oog voor iedereen. Kortom: dit certificaat is een terechte waardering voor het goede werk.”

Week van de toegankelijkheid

De gemeente Valkenswaard heeft oog voor iedereen, ongeacht leeftijd en gender, met of zonder beperking en met verschillende culturen en achtergronden. Het doel van de Week van de Toegankelijkheid is om aandacht te vragen voor toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Dit jaar vindt deze week plaats van 2 tot en met 7 oktober onder het thema “Toegankelijkheid loont”.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie