Luister
Live
31 mei 2021 - 22:24
Deel dit artikel:

In Zundert vindt in september wél een bloemencorso met parade plaats

De organisatie van het bloemencorso in Zundert gaat er vol voor. De wagenbouwers kunnen aan de slag, want op de eerste zondag van september vindt de parade plaats. In Valkenswaard vindt het corso een week later plaats, maar is de parade afgeblazen.

valkenswaard24
  / Redactie

In overleg met de gemeente is stichting Bloemencorso Zundert gekomen tot gepaste regels en (voorzorgs)maatregelen om de voorbereidingen te treffen voor een rijdende optocht. Mocht dit door coronamaatregelen of vergunningseisen uiteindelijk toch niet helemaal mogelijk zijn, dan is het plan dusdanig flexibel dat er afgeschaald kan worden. Zo stelt de stichting in een persbericht.

'Mooie corsozomer'
Jos Jochems, voorzitter van de stichting: “Ik ben ontzettend blij dat we kunnen gaan bouwen aan een écht Zunderts Corso. We verwachten een mooie corsozomer voor de bouwers met een prachtig resultaat voor alle corsoliefhebbers. Het geeft in ieder geval veel positieve energie!”

Geen parade in Valkenswaard
De organisatie van het bloemencorso in Valkenswaard durft ook vooruit te kijken. In goed overleg met de voorzitters van de buurtschappen en bouwgroepen vindt in het tweede weekend van september Corso Valkenswaard plaats. Geen rondtrekkende parade, maar kleurrijke bloemenpodia en -objecten verspreid in Valkenswaard.

Wat kan er dit jaar wel? Het bestuur heeft een inschatting gemaakt wat voor Corso Valkenswaard mogelijk is:
- Corso podia en -objecten: We gaan voor mooie en kleurrijke bloemenpodia en/of objecten. De bouwgroepen hebben de mogelijkheid om hier muziek, live entertainment, figuratie, theater aan toe te voegen. Uiteraard met 1,5 meter afstand.
- Locatie: De bloemenpodia en objecten worden verspreid in Valkenswaard op vaste plaatsen neergezet.
- Doorstroming: De bezoeker gaat zelf langs de objecten, waardoor voldoende doorstroming mogelijk is.
- Geen jurering: Een memorabel en corsowaardige bijdrage leveren is het hoofddoel. Er worden geen prijzen uitgereikt.

Gezamenlijk besluit
Voorzitter Gabriella Buijs is enthousiast: “De Valkenswaardse bouwgroepen hebben samen met Stichting Bloemencorso Valkenswaard het definitieve besluit genomen om het bloemencorso dit jaar op een andere manier door te laten gaan. Blij, enthousiast om elkaar weer te ontmoeten en om binnen de mogelijkheden die er zijn weer te gaan overleggen, tekenen, bouwen en elkaar opnieuw te vinden. We doen het dit jaar weer, maar dan net even anders."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug