Luister
Live
28 juli 2021 - 11:15
Deel dit artikel:

MS-patiënt Peter maakte veel kilometer om corsowagens uit Valkenswaard te tekenen

MS is een sluipmoordenaar. Dat ondervindt Peter aan den lijve. Alweer twintig jaar geleden kreeg hij de diagnose MS en inmiddels kan hij geen stap meer zetten. Alleen zijn moedige houding is over van de energieke persoon die hij ooit was. De wil is er, maar zijn lichaam werkt er niet meer aan mee. Daardoor heeft hij zijn grote hobby moeten laten vallen: het uittekenen en bouwen van corsowagens. Er is een doneeractie opgezet via Stichting Doneer voor Peer.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Stichting Doneer voor Peer

Peter is pas 45 jaar oud. Hij is de oudste van drie kinderen. Ook is hij vader van flinke pubers van 17, 19 en 20 en de man van Simone. Als mede-eigenaar van een familiehoveniersbedrijf stond hij zes dagen per week met zijn voeten in de klei. Dit deed hij samen met zijn zwagers en ook zijn kinderen hielpen in het weekend mee.

Toch was de familieman liever onderweg. Van s’ ochtends tot ‘s avonds hopte hij van klant naar klant. Hij tekende tuinen en gaf advies. Was de werkdag voorbij, dan nog was hij bezig. Zo was hij de altijd aanwezige gast bij businessclubs in de regio. Hier ontmoette hij vrienden en deed onwijs veel zakelijke contacten op. In de zomermaanden leefde Peter zijn hoogseizoen. Meerdere avonden per week reed hij op en neer van Gerwen naar Valkenswaard om zijn grote hobby uit te voeren: het uittekenen en bouwen van corsowagens voor het Bloemencorso Valkenswaard.

Met de positieve instelling van Peter bemerkte alleen de familie en vrienden zijn MS-kwalen. Hij ging gewoon mee naar festivals maar stopte tijdens de wandeling regelmatig met smoesjes. Zijn sokken zaten niet goed of hij moest zijn veters opnieuw strikken. Alles om weer even op adem te komen. Hij wist zijn creativiteit dus ook goed in te zetten om de aandacht van de MS af te halen.

Bloemencorso nu te ver weg

Maar één jaar geleden was er geen ontkennen meer aan. Peters MS ontwikkelde zich naar een progressieve vorm en lopen werd te lastig. Klantbezoeken gingen niet meer, de Bloemencorso is te ver weg en ook de andere leuke dingen van het leven werden onmogelijk. Daarnaast ondervindt hij ook verschrikkelijke lichamelijke ongemakken.

Maar wat hem nog het ergste raakt zijn al de mensen om hem heen. Door MS kan hij het huis niet uit en door corona komen anderen het huis nauwelijks in. Zijn leven ging van een 10 naar een 1. Nu vraag hij eindelijk om hulp, hij kan niet anders meer.

5 voor 12

In Moskou is een kliniek die zich volledig heeft gespecialiseerd in MS. Hier kunnen ze de vorm van Peter behandelen. Zijn ziektebeeld ontstond door vlekjes bij zijn hersenstam en dat is uitgebreid naar zijn ruggenmerg. Het is een slippery slope en het is inmiddels 5 voor 12.

De behandeling kan echter voor het kantelpunt zorgen. De behandeling duurt vier tot vier weken en uit alle resultaten blijkt dat hij beter wordt. Misschien niet 100 procent de oude, maar als we Peter weer horen smoezen dat hij zijn veters voor de derde keer moet strikken dan zijn we al intens gelukkig. Doneren kan via onderstaande link.

Voor meer informatie: doneervoorpeer.nl
Link naar de donatie pagina: gofund.me/b8601d42

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug