Luister
Live
7 augustus 2021 - 09:14
Deel dit artikel:

'Stilblijven in coronatijd is er niet bij'

Met een grijns op mijn gezicht knal ik mijn ID op de toonbank en zeg: 'dat mag zeker, dat is een compliment'. Terwijl hij naar mn ID kijkt, vertel ik verder, aankomende oktober word ik 40. Ik hoor op de achtergrond het andere winkelend volk die me voor hebben laten gaan, grinniken. Hij kijkt nog een keer op en ik krijg m'n bestelling.

valkenswaard24 / Michael van Tol

Ik heb het al eens eerder aangekaart, het beste voor ons om uit deze donkere periode te komen, is om beter te worden dan dat we er in zijn gegaan. Voor mij betekent dit alle internetbrowsers resetten en alle cookies weigeren. Maar nu even serieus.

Door het hele coronagebeuren is mijn conditie achteruit gegaan van matig naar slecht. Momenteel heb ik dan ook een hekel aan lopen, fietsen en actief zijn. Desondanks de meeste regels inmiddels zijn ingetrokken, ben ik wel blij dat de Doe-Week in Dommelen eindelijk weer van start mag gaan. Want daar mogen we weer lopen, fietsen en actief zijn. Begrijp me niet verkeerd, de Doe-Week is geweldig. Je kunt je kantoorbaan even een weekje omruilen en je gedachten op iets anders zetten. Het is wel vrijwilligerswerk. Maar doe dit inmiddels al meer dan twintig jaar en zet er zelfs mijn vakanties voor om.

Stormchaser

Terug op verhaal, ik kan niet zeggen dat ik stilletjes aan meer in beweging ga komen. Ik ben een stormchaser, wij kunnen niet stil zijn. Al is het maar op de momenten dat je je kleine teen stoot en er een storm aan vloekwoorden geuit wordt tegen datgene wat op de grond ligt. Nee, wij kunnen niet stil zijn.

Ik zal maar eens in beweging komen. Ik heb mijn fiets al bijna twee jaar niet meer gezien en ik vermoed dat de banden plat zijn. Daarover zal ik ook niet stil zijn.

UPDATE: ik kan er pas aan beginnen als ik mijn fietssleutel teruggevonden heb. Maar inderdaad: de banden zijn slap.
UPDATE 2: Na een week heb ik eindelijk mijn fietssleutel teruggevonden, altijd de laatste plek waar je zoekt. Maar mijn fiets staat ineens niet meer op dezelfde plek in het rek. Blijkbaar hebben nieuwe inwoners van de flat zonder toestemming een aantal fietsen achterin het hok, achter een steunpilaar, moeilijk te bereiken, op elkaar gestapeld. En die van mij ligt onderop.

Denk maar niet dat ik stil blijf.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug