Luister
Live
20 augustus 2021 - 09:55
Deel dit artikel:

'We zijn een beetje de weg kwijt, want het 'oude' normaal is niet meer'

Nu dat alles mondjesmaat opengaat, begint het duidelijk te worden welke emotionele en mentale schade wij als mensen hebben opgelopen de laatste twee jaar. Ik merk het ook onder mijn vrienden. De lange tijd dat we opgesloten zitten achter onze eigen vier muren, het contact waar we zo aan gehecht zijn, verwildert.

valkenswaard24 / Michael van Tol

Alle boeken gelezen die we wilden, alle films op Netflix gezien. En vanaf toen we het konden, alle bospaden gelopen in welk beetje natuur we konden vinden tot vervelens toe. We zijn inmiddels een beetje de weg kwijt, want het 'oude' normaal is niet meer.

Maar ik wil helemaal niet wennen aan dit nieuwe normaal. Ik wil gewoon losgaan in de kroeg of festival. Nieuwe, willekeurige mensen ontmoeten, gesprekken aangaan met totale vreemden zonder zorgen te hoeven maken over de afstand. Niet alleen aan een tafeltje zitten met al mijn vrienden. Niet door de overheid worden ingelijfd in een doosje. Ik wil dansen. Ik wil vrij zijn.

Gekke bekken en mooie meiden

Hier zit ik weer aan de rand van de bank, voor de afwisseling maar weer eens hier geslapen. Ik ga niet opstap, want gebonden zijn aan een tafel tot twaalf uur is geen stappen. Dat kan ik thuis ook en het is nog goedkoper ook. Alhoewel, ik steun de horeca ook in deze donkere periode, want het liefst werk ik weer met de camera in de hand, in de kroeg of discotheek tot in de vroege ochtenduren van de weekenden, vol passie na een goeie en lange avond vol met gekke bekken, mooie meiden en strakke acties.

De ernst van de pandemie grijpt nog steeds om me heen. Nee, ik wil niet besmet raken daarmee. Maar ik ben wel besmet met de vrijheid van het leven. Mijn hart wil spreken met anderen, mijn lichaam wil communiceren door te bewegen, maar mijn hoofd staat er even niet naar. Misschien moeten we daar maar even mee ophouden, met denken en gewoon doen. Er word weleens gezegd, leidt het hart en het lichaam volgt. Ik vraag me af of dat ook geldt voor het hoofd.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug