Luister
Live
13 november 2021 - 22:00
Deel dit artikel:

Geen Sinterklaashuis in Valkenswaard: ‘Dit doet veel pijn’

Het Sinterklaashuis in Valkenswaard gaat dit jaar toch niet door. Dit vanwege de oplopende coronacijfers, ook binnen het team van de organsatie.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - YouTube Sinterklaashuis in Valkenswaard

Zo zeggen ze: “Al sinds de eerste vergadering in de zomer hebben we met ons team steeds goed afgewogen of het verantwoord zou zijn om onze activiteiten bij het Sinterklaashuis te gaan organiseren. De beslissing hiervoor viel steeds goed uit en vol enthousiasme zijn we begonnen aan de voorbereidingen en opbouw.”

Maar dat is ondertussen wel veranderd. “De afgelopen twee weken zijn we erg geschrokken van de snel stijgende aantallen positief geteste mensen. Na de persconferentie twijfelden we erg: willen we in de periode waarin het hele land de zware maatregelen voelt, de verantwoordelijkheid dragen om zoveel mensen op zeven middagen bij elkaar te brengen.” Er volgde een spoedoverleg en merkten ze dat corona ook in hun team is toegeslagen.

“Dat heeft ons moeten doen besluiten om niet verder op te bouwen. Dit doet veel pijn, we zijn erg teleurgesteld. Vooral voor de kinderen en onze vrijwilligers. Maar het gaat dit jaar echt niet door.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug