Luister
muziek
26 Juni 2024 21:45
Deel dit artikel:

Verhoogde kruisingen op Carolusdreef, maximumsnelheid terug naar 30 kilometer per uur

Op maandag 1 juli start Groenen Groep uit Veldhoven in opdracht van de gemeente Valkenswaard met de aanleg van twee verhoogde kruisingsvlakken op de Carolusdreef. Het betreft de kruising tussen de Carolusdreef en Unastraat en Carolusdreef en Oranje Nassaustraat.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

In oktober 2023 heeft de gemeente Valkenswaard een verkeersbesluit genomen om de Carolusdreef en Waalreseweg af te waarderen van 50 kilometer per uur naar 30 kilometer per uur. In samenspraak met de buurt zijn in enkele bijeenkomsten ook maatregelen uitgewerkt die passen bij de 30 kilometer per uur. "Nu de bezwaarprocedure is afgerond kunnen we overgaan tot het plaatsen van borden en uitvoeren van de maatregelen", zegt de gemeente. De borden met de maximumsnelheid zijn afgelopen week geplaatst.

Verhogen kruisingen

In de week van 1 juli gaan ze ook al over tot het uitvoeren van de eerste twee fysieke maatregelen; het verhogen van de kruisingen Carolusdreef en Unastraat en Carolusdreef en Oranje Nassaustraat. De overige maatregelen zijn afhankelijk van werkzaamheden aan de Dommelseweg en volgen daarom pas in een later stadium.

Planning

De werkzaamheden starten op maandag 1 juli en duren ongeveer twee weken, tot circa 12 juli. Tijdens de werkzaamheden zijn beide kruisingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Er wordt een omleiding ingesteld via de Geenhovensedreef. De woningen tussen beide kruisingen zijn enkel bereikbaar via de Kempischebaan. De direct aanwonenden en de hulpdiensten zijn geïnformeerd over de afsluiting.  

Vragen

Mocht je vragen hebben over de werkzaamheden, dan kun je contact opnemen met het Klantcontactcentrum via 040-2083444. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie