Luister
muziek
05 Juli 2024 15:50
Deel dit artikel:

Wethouder Geldens ontslagen, en nu? Dit gaat er gebeuren

Theo Geldens is ontslagen als wethouder, zijn portefeuilles worden verdeeld, maar zijn stoel is vrij. Wat staat er nu te gebeuren? Gemeente Valkenswaard geeft aan wat de vervolgstappen zijn.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Eerst even terug naar vorige week donderdag, toen Theo Geldens ontslagen werd als wethouder. Hij moest daardoor direct vertrekken en zijn portefeuilles worden na het zomerreces pas verdeeld. De vraag rest: wat nu? Blijft zijn plek leeg of wordt er gezocht naar een opvolger?

Afgelopen donderdagavond hebben vertegenwoordigers van de Valkenswaardse fracties samen met de griffie en burgemeester Anton Ederveen gesproken over de te nemen vervolgstappen na het ontslag van wethouder Geldens vorige week.

Afgesproken is dat er zo spoedig mogelijk een externe verkenner aan de slag dient te gaan. Opdracht voor deze persoon wordt om met de fractievoorzitters, collegeleden, griffie en gemeentesecretaris in gesprek te gaan. Daarbij dient opgehaald te worden wat betrokkenen wensen qua vervolg, wat men daarover adviseert en waarom.

Eind augustus dient dit te resulteren in een eindproduct, op basis waarvan begin september betrokkenen met elkaar in gesprek kunnen over wat het concrete vervolg gaat worden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie