Luister
muziek
09 Juli 2024 15:33
Deel dit artikel:

Valkenswaard op koers met woningbouwplannen: 'Ook betaalbare woningen tot 390.000 euro'

Het college van burgemeester en wethouders heeft het woningbouwprogramma 2024-2027 vastgesteld. In dit programma brengen ze in beeld aan welke woningbouwplannen gewerkt wordt en hoe ze ervoor willen zorgen dat er genoeg woningen komen die ook betaalbaar zijn. "Onder betaalbaar wordt verstaan; sociale- en middenhuur en koopwoningen tot 390.000 euro", meldt gemeente Valkenswaard.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

In november heeft de raad een nieuwe woonvisie vastgesteld. De gemeente legt uit: "In deze visie zetten we in op bijvoorbeeld de bouw van voldoende en betaalbare woningen met bijzondere aandacht voor starters en het stimuleren van de doorstroming op de woningmarkt. Daarnaast heeft de gemeente Valkenswaard vorig jaar met onder andere het Rijk en de 21 MRE-gemeenten de regionale Woondeal Zuidoost-Brabant gesloten. In deze Woondeal zijn ambities opgenomen voor woningbouw. Zo moeten er in de periode 2022-2030 in Valkenswaard ruim duizend woningen worden gebouwd. En is het belangrijk dat voldoende woningen daarvan betaalbaar zijn. In het woningbouwprogramma maakt de gemeente dit concreet met woningbouwprojecten."

Valkenstaete, Mariaker, Jasmijn en Hoppenbrouwers

Wethouder Bram Bots legt uit: “We liggen goed op koers om ervoor te zorgen dat er in 2030 ruim duizend woningen extra zijn gebouwd in Valkenswaard. Dit is zeer belangrijk om de druk op de woningmarkt te verlichten. Het is cruciaal dat woningbouwprojecten daadwerkelijk door gaan. Daarom is het zeer positief dat we de raad ervan hebben kunnen overtuigen om dit jaar al diverse bestemmingsplannen voor woningbouwprojecten te laten vaststellen." Het gaat dan om woningbouw op de locaties Valkenstaete, Mariakerk, Jasmijn en zorgwoningen aan de Hoppenbrouwers.

Woningbelang

Voor de toekomst zet de gemeente Valkenswaard in op het toevoegen van meer sociale huurwoningen. Wethouder Bots: "Enerzijds willen we Woningbelang de mogelijkheid bieden om woningen te bouwen aan bijvoorbeeld de Le Sage ten Broekstraat. Anderzijds maken we afspraken met projectontwikkelaars, zodat zij ervoor zorgen dat in hun projecten door een woningcorporatie minimaal 30 procent sociale huurwoningen worden gebouwd."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie