Luister
muziek
14 Juli 2024 11:15
Deel dit artikel:

Nog geen EK-tickets voor Van de Donk en Oranjeleeuwinnen, maar dinsdag moet het alsnog gebeuren

Gaat Daniëlle van de Donk met de Oranjeleeuwinnen naar het EK van 2025? Die vraagt wordt aanstaande dinsdag beantwoord, nadat ze vrijdag met 0-0 gelijkspeelden tegen Italië.

valkenswaard24
  / KNVB
  • Beeld - KNVB (archieffoto)
Advertentie

Kansen waren er genoeg, maar het Nederlands vrouwenelftal is er vrijdag nog niet in geslaagd zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK in 2025. Daniëlle van de Donk speelde vrijwel de hele wedstrijd mee en werd gewisseld in de 97ste minuut. In Sittard eindigde het duel met Italië zonder doelpunten: 0-0. Dinsdag volgt een nieuwe kans. Dan heeft Oranje in de uitwedstrijd tegen Noorwegen genoeg aan een gelijkspel om directe kwalificatie af te dwingen.

Oranje wilde het karwei vrijdag heel graag afmaken. Anders zou het aankomen op het afsluitende duel, komende dinsdag in Bergen tegen Noorwegen. En juist op vreemde bodem is het track record van de Leeuwinnen in deze kwalificatie matig te noemen. In Italië werd begin april in een bar slecht optreden met 2-0 verloren, terwijl vorige maand de afscheidswedstrijd van Oranje-icoon Lieke Martens in Finland in een fletse 1-1 eindigde.

Voetbalmoeheid?

Nee, dan veel liever in het vertrouwde Sittard de klus klaren. Voor de eigen Oranjesupporters die twee dagen na de EK-uitschakeling van de mannen moeiteloos overschakelden naar de vrouwen. Van voetbalmoeheid was geen enkele sprake bij de fans in het goed bezette stadion van Fortuna Sittard. Zij deden hun best Oranje aan die zo gewenste overwinning te helpen. Het mocht niet baten. Een samenvatting van de wedstrijd zie je onderaan dit artikel.

Noorwegen-Nederland

Nog steeds heeft Nederland rechtstreekse plaatsing voor de Europese eindronde volgend jaar in Zwitserland geheel in eigen hand. Ook Noorwegen morste vrijdag punten, door met 1-1 gelijk te spelen in Finland. Oranje blijft koploper in groep A1 en heeft dinsdag minimaal een gelijkspel nodig om als groepswinnaar te eindigen en directe kwalificatie af te dwingen. Ook de nummer twee kan de tickets voor het EK bestellen. Bij een nederlaag in Noorwegen is Oranje gezien zodra Italië in Bolzano de volle buit pakt tegen Finland. Beide wedstrijden beginnen gelijktijdig, om 19.00 uur.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie