Luister
muziek
5 december 2020 - 13:58
Deel dit artikel:

Overzicht van verkeersplannen in Dommelen

Bewoners van Dommelen en van de Dommelseweg in Valkenswaard ontvangen vanaf 4 december een nieuwsbrief met daarin de laatste ontwikkelingen rond het verkeer in Dommelen-Zuid. Na ongeveer een jaar van voorbereidingen met bewoners heeft het project zijn definitieve contouren. Tijd dus voor een compleet overzicht van de plannen.

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

De verkeersplannen in Dommelen gaan over de herinrichting en verkeersmaatregelen op de Westerhovenseweg, Brouwerijdreef, Bergstraat, Norbertusdreef, Dommelseweg en de Venbergseweg. In juli van dit jaar werden de ontwerpen van de plannen openbaar. Bewoners konden hierop reageren via de website Dommelenzuid-inbeeld.nl. Daarnaast was er een kleine bijeenkomst bij sporthal De Belleman. De ontwerpen, de inspraakreacties en de opmerkingen van bewoners zijn verwerkt in een eindadvies dat onlangs door het college van burgemeester en wethouders werd vastgesteld. Daarmee is de weg vrij voor de uitvoering van de plannen.

Verkeer weren en meer groen
Wethouder Theo Geldens (projectwethouder verkeersmaatregelen Dommelen-Zuid) en wethouder Kees Marchal (portefeuillehouder Verkeer): “De verkeersmaatregelen zijn nodig omdat we het verkeer dat vanuit Valkenswaard naar de nieuwe Westparallel wil, zoveel mogelijk willen weren uit Dommelen. Dat verkeer moet via een goede verbinding op de Luikerweg naar de nieuwe weg worden geleid. Daarnaast draagt dit project bij aan een andere wens: meer groen in het dorp.”

Naar verwachting starten de werkzaamheden op het moment dat het eerste deel van de Westparallel, tussen de Luikerweg en Dommelen, gereed is.

Meer informatie
De nieuwsbrief wordt huis-aan-huis verspreid bij alle inwoners van Dommelen en bij bewoners van de Dommelseweg in Valkenswaard. Ontvang je geen nieuwsbrief maar ben je wel nieuwsgierig naar de plannen? Kijk dan op www.dommelenzuid-inbeeld.nl. Daar zie je het hele overzicht. Wil je de nieuwsbrief per e-mail ontvangen? Meld je dan aan via verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie