Luister
muziek
7 februari 2022 - 06:01
Deel dit artikel:

Nieuwe groeninrichting voor Brouwerijdreef in Dommelen

Verschillende wegen in Dommelen Zuid worden gereconstrueerd vanwege de aanleg van en aansluiting op de nieuwe N69. Ook een aanpassing van de groeninrichting hoort daarbij.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

De gemeente is bezig met de voorbereidingen voor de Brouwerijdreef. Vier kapvergunningsplichtige bomen worden hier dit voorjaar gekapt. De vergunning hiervoor is aangevraagd en in december 2021 gepubliceerd op deze gemeentepagina.

In verband met de reconstructie van de Brouwerijdreef worden verschillende bomen verwijderd. Deze zijn in de loop van de jaren nauwelijks tot groei gekomen. Daarom is in de nieuwe groeninrichting gekozen voor grote plantvakken met meer groen en ruimte voor nieuwe bomen. 55 nieuwe bomen worden aangeplant. Deze bomen kunnen straks naar volwassenheid groeien. Twee bomen worden verplant.

Westerhovenseweg

De Westerhovenseweg is sinds 7 december weer opengesteld. Op dit moment worden ook daar nieuwe bomen geplant en andere groenvoorzieningen aangelegd.

Het werk aan de Brouwerijdreef zal naar verwachting rond april starten. De bomen worden gekapt voorafgaand aan de wegwerkzaamheden. Meer informatie en de planning van de fasering van de werkzaamheden vind je op bereikbaarvalkenswaard.nl/dommelenzuid

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie