Luister
muziek
30 april 2022 - 05:53
Deel dit artikel:

H&G, VOTE en PvdA in gesprek over wethoudersposten en portefeuilles

H&G, VOTE en de PvdA van Valkenswaard gaan in gesprek om een college te vormen in gemeente Valkenswaard. Daarmee wordt het advies van informateur Nol Kleijngeld overgenomen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Afgelopen maandag presenteerde Kleijngeld zijn rapport. In dit rapport wordt de conclusie getrokken dat volgens hem gestart zou moeten worden met het vormen van een dagelijks bestuur bestaande uit H&G, VOTE en PvdA. Formateur Theo Geldens (H&G) zegt alle adviezen van Kleijngeld over te nemen.

"Ten aanzien van het adviespunt kan ik u melden dat partijen H&G, VOTE en PvdA het advies van de informateur overnemen. De komende weken zullen nadere gesprekken plaatsvinden in relatie tot de kandidaat wethouders en de verdeling van de portefeuille", zegt Geldens. "Over de inhoud (het raadsprogramma) vinden geen gesprekken plaats. Deze gesprekken vinden uitsluitend plaats binnen de schoot van de gehele gemeenteraad. De inhoud (startnotitie raadsprogramma) is een zaak van de raad een en ander zoals verwoord in het rapport van de heer Kleijngeld."

Startnotitie raadsprogramma

De griffie van gemeente Valkenswaard is verzocht om het proces rondom advies 5 van het rapport van Kleijngeld te starten. Dit advies luidt: "Stel een startnotitie raadsprogramma op met bovenstaande inhoud als kern. Motto: ‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister’."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie