Luister
Live
12 juni 2022 - 06:04
Deel dit artikel:

Mieke Theus, Rens Pijnenburg, Theo Geldens en Bram Bots voorgedragen als wethouders

Mieke Theus (PvdA), Rens Pijnenburg (VOTE), Theo Geldens en Bram Bots (beide H&G) worden voorgedragen als kandidaat-wethouders in gemeente Valkenswaard.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michael van Tol

Dat is de uitkomst van de formatiegesprekken na de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen maart. De partijen H&G, VOTE en PvdA hebben zich ingezet voor het vormen van het dagelijkse bestuur van de gemeente Valkenswaard voor de komende bestuursperiode van vier jaar. "Gebleken is dat partijen op een prettige en constructieve wijze hebben samengewerkt om te komen tot een raadsprogramma", meldt formateur Theo Geldens. "Een belangrijk onderdeel in dit programma is dat partijen hebben uitgesproken zich in te willen zetten om te investeren in een andere bestuurscultuur."

Integriteitsonderzoek

Vrijdag bereikten de partijen overeenstemming over de voordracht van de kandidaat-wethouders. Dat zijn dus Mieke Theus, Rens Pijnenburg, Theo Geldens en Bram Bots. "De procedure voor een eventuele benoeming eind juni zal per direct worden opgestart." Onderdeel van deze procedure is het integriteitsonderzoek dat door BING zal worden uitgevoerd. Komende weken zal gewerkt worden aan de verdeling van de verschillende portefeuilles.

Eind juni als doel

Geldens: "De inzet is erop gericht om zowel het raadsprogramma als het benoemen van de kandidaat-wethouders in de raadsvergadering van eind juni te laten plaatsvinden. Ik bedank iedereen voor de medewerking aan het proces van zowel de totstandkoming van het raadsprogramma als de vorming van het dagelijks bestuur. Bijzondere dank gaat ook uit naar de beide informateurs Nol Kleijngeld en Wim Evers."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug