Luister
muziek
22 juli 2022 - 10:00
Deel dit artikel:

Automobilisten rijden 1000 euro bij elkaar door zich aan de snelheid te houden

Wethouder Bram Bots mag twee cheques van 500 euro overhandigen aan Lunet Zorg in Valkenswaard. Het is de opbrengst van de snelheidsmeterspaarpot, waarbij automobilisten in de Kardinaal de Jongstraat geld konden verdienen door zich aan de snelheid te houden. Het bedrag komt ten goede aan Moestuinvereniging De Rijt en Dagbesteding De Biezenrijt van Lunet, beide in de wijk Kerkakkers.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Elke automobilist die zich aan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur hield, verdiende enkele centen die in de digitale spaarpot komen. De snelheidsmeterspaarpot is door de provincie Brabant ter beschikking gesteld. Dit is een van de onderdelen van de verkeersveiligheidscampagne 'Brabant gaat voor NUL'. Meer informatie hierover is terug te vinden op www.brabantgaatvoornul.nl.

Klachten in Kardinaal de Jongstraat

Tot en met 14 juli stond de snelheidsmeterspaarpot in onze gemeente om extra aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. "De actie wordt in de Kardinaal de Jongstraat gehouden, omdat we de afgelopen jaren klachten van bewoners ontvingen die het rijgedrag in die straat als gevaarlijk en onveilig ervaren. Voor henzelf, maar ook voor spelende en overstekende kinderen. Harder rijden scheelt misschien wat in tijd, maar het vergoot ook de kans op een ongeluk met ernstige afloop. De hoogte van de snelheid bepaalt tenslotte de ernst van de afloop."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie