Luister
Live
27 september 2022 - 06:02
Deel dit artikel:

Nieuw bij gemeente Valkenswaard: rijbewijs kan online aangevraagd worden

Vanaf maandag 3 oktober breidt de gemeente Valkenswaard haar digitale dienstverlening verder uit met een nieuwe mogelijkheid. Inwoners kunnen vanaf die datum de verlenging van hun rijbewijs online aanvragen via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michael van Tol

Aanvragers kunnen daarna het vernieuwde rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in het gemeentehuis.

Wat kun je online regelen?

Online aanvragen is alleen mogelijk voor het verlengen van je rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf.

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. Deze foto wordt digitaal doorgestuurd naar de RDW. Daarna kun je met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kun je het rijbewijs betalen en ophalen in het gemeentehuis.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug