Luister
Live
8 november 2022 - 06:08
Deel dit artikel:

Pergola in centrum centraal bij nieuw initiatief in Valkenswaard: Gloei

Vrijdag 11 november start een gloednieuw initiatief in het vernieuwde Valkenswaardse centrum: Gloei. Een verlichte etalageroute door het centrum om richting de feestdagen extra sfeer te brengen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard

Ook vieren ze de nieuwste aanwinst voor het centrum: de pergola. Om 18.45 uur start de openingsceremonie. Onderdeel van de ceremonie is een spectaculaire trapeze-act. Ook doen burgemeester Anton Ederveen en centrummanager Jef van Stratum officieel het licht aan tijdens een speciale koopavond.

De openingshandeling is niet alleen de officiële start van Gloei22. Op hetzelfde moment wordt ook de traditionele feestverlichting in het centrum ontstoken, gaat de nieuwe verlichting van de Nicolaaskerk aan én zal de splinternieuwe pergola het decor zijn voor een spectaculaire trapeze act. Er is dus echt weer wat te vieren en te beleven in het hart van Valkenswaard.

Extra sfeer in het centrum

Gloei wordt een route langs vijftien lichtkunstwerken in evenzoveel winkeletalages. Deze objecten zorgen samen met de traditionele feestverlichting voor extra sfeer tijdens de donkere maanden richting de feestdagen. Ook de nieuwe pergola – bij de oversteek van de Corridor – staat vanaf 11 november fraai in het licht als echte, nieuwe blikvanger van het vernieuwde centrum. De pergola zorgt voor meer groen en verbindt de Corridor met de Eindhovenseweg waardoor het winkelcentrum nog meer één compact geheel wordt.

Nicolaaskerk

Op de Markt wordt de Nicolaaskerk vanaf november op een nieuwe manier in het licht gezet tijdens Gloei. Zowel de toren als de zijde van de kerk zijn voorzien van nieuwe, energiezuinige verlichting. Daarmee komt het herkenbare stukje Valkenswaard nog mooier in beeld tijdens de avonduren.

Speciale koopavond op 11 november

Op vrijdagavond 11 november volgt dus op ludieke wijze het startschot voor Gloei. Met een openingshandeling en spectaculaire trapeze-act in de pergola. De openingsceremonie is van 18.45 uur tot 19.15 uur bij de pergola op de Corridor. Deze avond zijn de winkels extra lang geopend (tot 22.00 uur) en is er muzikaal vertier in het centrum. De etalageroute is vervolgens nog te bewonderen tot eind december.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug