Luister
muziek
23 februari 2023 - 15:15
Deel dit artikel:

Portretlessen Hét Atelier Valkenswaard: ‘dat is me ook een portret’

Vanaf 13 maart start het CMD in samenwerking met Het Atelier Valkenswaard de cursus portrettekenen en -schilderen. De lessen worden gegeven door José Jansen, zij verzorgt al ruim dertig jaar lessen bij meerdere culturele organisaties.

valkenswaard24
  / Redactie
Advertentie

‘Dat is me ook een portret’ is voor velen een bekende uitdrukking en meestal wordt ermee bedoeld dat iemand een vreemde vogel of een typisch figuur is. De portretmodellen bij deze cursus zijn echter gewone mensen. Maar juist als je wat langer naar iemand kijkt, dan ga je de bijzonderheden van die persoon zien. Die eigenheid wil je natuurlijk vastleggen in het portret. Dat is waar het volgens José Jansen om gaat.

Beginnen bij de basis

Ze zegt: “je manier van kijken, van tekenen of schilderen en het doorgronden van je portretmodel, is eigenlijk bepalend voor hoe het portret eruit gaat zien”. Die persoonlijke manier van kijken, tekenen en schilderen is wat je leert leren bij deze portretcursus. Beginnend met de basisprincipes van het portrettekenen, ontwikkel je je eigen ‘portretstijl’. Hoe zet je de verhoudingen op, wat is het karakteristieke van iemands portret, hoe kun je diepte en plasticiteit geven aan een gezicht, het effect van licht en donker.

Twee blokken

Al deze vaardigheden komen aan bod tijdens deze cursus, die bestaat uit twee blokken van vijf lessen. Aan het eind van de cursus wordt een expositie van het werk ingericht in Carolus. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden waarbij iedereen individueel wordt begeleid.

  • Lesdag: Maandag 19.00 tot 21.30 uur
  • Locatie: Carolus, Oranje Nassaustraat 8, Valkenswaard
  • Blok 1: 13, 20, 27 maart en 3, 17 april
  • Blok 2: 8, 15, 22 mei en 5, 12 juni
  • Kosten: 125 euro per blok van vijf lessen. Dit is exclusief materiaalkosten.

Inschrijven en meer informatie

Inschrijven voor de cursus kan digitaal via een algemeen inschrijfformulier op centrumvoormuziekendans.nl of bij de balie van het CMD. Overige informatie is verkrijgbaar bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans, de Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon: 040-2083591.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie