Luister
muziek
19 maart 2023 - 15:06
Deel dit artikel:

Meer te besteden door VoorzieningenWijzer in Valkenswaard

De gemeente Valkenswaard helpt huishoudens die moeite hebben om financieel rond te komen graag een handje. "Daarom hebben wij ons aangesloten bij De Voorzieningenwijzer, net als ruim vijftig andere gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties, vóór ons", vertelt de gemeente. De gemeente werkt in deze aanpak samen met Cordaad Welzijn, Lumens, MEE, Woningbelang en Schuldhulpmaatje.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Wethouder Mieke Theus (Werk en Inkomen), gaf op 14 maart het startsein tijdens een bijeenkomst met genoemde partners: ”Wij vinden het belangrijk dat mensen gebruik maken van de regelingen waar ze recht op hebben. Ons land telt veel sociale voorzieningen en hulpregelingen, zoals toeslagen, vergoedingen, gemeentelijke minimaregelingen en speciale fondsen. Dat is helaas meteen ook het probleem: het aanbod is groot en het is steeds ingewikkelder om de juiste informatie te vinden. Hoe weet je waar je recht op hebt en hoe vraag je een voorziening aan? Hoe kun je besparen op vaste lasten? Doordat het zo ingewikkeld is, merken we dat lang niet alle huishoudens gebruik maken van de regelingen, terwijl ze het extra geld heel goed kunnen gebruiken. Daar willen we wat aan veranderen en daarom hebben we ons aangesloten bij de VoorzieningenWijzer. De kracht van die aanpak is de combinatie van een gratis persoonlijk gesprek én op maat ingerichte online informatie.”

Hoe werkt het?

Op datgeldtvoormij.nl/valkenswaard staan alle landelijke én de Valkenswaardse steunmaatregelen. Alle inwoners kunnen via deze applicatie zelf een check doen om te zien waar ze recht op hebben. Degenen die willen kunnen via de site ook meteen een gratis adviesgesprek aanvragen.

Ingediende aanvragen via de site datgeldtvoormij.nl/valkenswaard komen terecht bij Cordaad Welzijn. Ben je niet zo handig met de computer? Je kunt ook telefonisch een afspraak maken met Cordaad via nummer 040-2046614. Bellen kan op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Als u een aanvraag doet, legt een speciaal opgeleide consulenten gemiddeld binnen één week contact met u om een afspraak te maken voor een persoonlijk adviesgesprek. Tijdens dat gesprek kijkt de adviseur samen met u of u in aanmerking komt voor gemeentelijke regelingen of toeslagen van het Rijk. Ook kan hij/zij kijken of uw zorgverzekeringspakket en het energiecontract het meest passend voor u zijn en of u recht heeft op teruggave vanuit de inkomstenbelasting. Als u dat wilt zal de adviseur het geadviseerde ook meteen voor u regelen of aanvragen. Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. De adviseur deelt uw gegevens nooit zonder uw toestemming.

Wat levert het op?

Na het adviesgesprek besparen huishoudens gemiddeld 500 euro per jaar. Wilt u óók checken of u wat meer geld kunt overhouden aan het eind van de maand? Neem dan een kijkje op datgeldtvoormij.nl/valkenswaard, of bel Cordaad Welzijn.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie