Luister
muziek
25 juni 2023 - 05:49
Deel dit artikel:

Emmalaan wordt 'passend' gemaakt voor 30 kilometerzone

Vanaf maandag 26 juni gaat de gemeente Valkenswaard onderhoud uitvoeren aan de Emmalaan. Het asfalt van de Emmalaan is aan vervanging toe. "We vervangen het door bestrating omdat dat past bij de inrichting van 30 kilometerzone", vertelt de gemeente.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Ze voeren de werkzaamheden in fasen uit om zo rekening te houden met basisschool ’t Smelleken en ook met evenementen (zoals de kermis) en de weekmarkt op donderdag. In totaal duren de werkzaamheden daarom tot september.

Uitbreiden trottoir en aanleg zebrapaden

Gemeente Valkenswaard: "We verlengen het bestaande trottoir vanaf de parkeerplaats bij de brandweerkazerne richting de school. Zo kunnen voetgangers beter van en naar school lopen. Verder leggen we twee zebrapaden aan. Daarmee realiseren we ook een veiligere looproute voor kinderen vanaf de school richting het Wilhelminapark."

Nu nog geen wegafsluiting nodig

Ze starten op 26 juni met werkzaamheden aan het bestaande en nieuwe trottoir. De eerste weken hoeft de straat nog niet afgesloten te worden. De werkzaamheden aan de rijbaan zullen pas in de schoolvakantie of na de bouwvakantie plaatsvinden. Daarvoor is wél een wegafsluiting nodig. "We berichten hier tijdig over via de gemeentelijke communicatiekanalen en op watgebeurtervoormijndeur.nl/valkenswaard."

Met vragen over de werkzaamheden kun je contact opnemen met R. Jacobs, via telefoonnummer 040-2083798.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie